Bertil Lundborg

 

Telefon: 0701 54 32 89

E-post: [email protected]

Fysioterapi - Sjukgymnastik - Träning - Rehab - Prehab - Forskning - Musik - Musikermedicin

Introducting...

Välkommen!

 

Jag älskar musik och vill inte att musiker skall spela med skador som hindrar dem. Min målsättning är att göra mina patienter delaktiga och engagerade i sin rehabilitering och jag strävar alltid efter att göra både belastningshantering och rehabiliteringsträning till en del av mina patienters tänk och vardag. Att välja rätt övning och/eller behandling vid rätt tillfälle till rätt patient och att hjälpa mina patienter att hitta lämplig belastning i vardagen och rätt progression i rehabträning upplever jag som något både oerhört roligt och givande i fysioterapeutyrket. Det engagemanget och förhållningssättet har bland annat gjort att jag fått förtroendet att vara grupptränare och fysioterapeut åt musikerna i Hovkapellet, och att Operan – på önskemål från musikerna – satt upp hängstång i Hovkapellets omklädningsrum. Min målsättning är att mina patienter och kollegor skall uppleva mig som kompetent, kommunikativ, problemlösande, pedagogisk och lugn.

 

Jag är legitimerad fysioterapeut MSc och personlig tränare med vidareutbildning i idrottsmedicin, Ortopedisk Manuell Terapi (OMT), Mulligan Concept, medicinsk akupunktur, svensk klassisk massage och MBSR (Mindfullness baserad stress reduktion). Under de kommande åren utbildar jag mig till specialist i fysisk aktivitet och idrottsmedicin. Det innebär bl a att jag fortbildar mig kontinuerligt genom olika kurser och att jag regelbundet auskulterar andra specialister. Som en del av min specialistutbildning så har jag även skrivit en vetenskaplig artikel utifrån min andra styrketräningsstudie med professionella stråkmusiker samt även skrivit en artikel i Fysioterapis artikelserie Forsking pågår.

Vill du veta mer? Klicka på länken "Forskning".

 

Kliniskt arbetar jag som fysioterapeut med individuell bedömning och rehabilitering. Därtill arbetar jag ibland även med gruppträning och personlig träning av musiker. Under våren 2017 genomförde jag t ex gruppträning med Hovkapellets musiker inför föreställningar med Wagners Ring.

 

Jag strävar efter att möta varje människa där hon är och börja just där. "No limits, no excuses!" - Luca Patuelli

 

bertilliten bertilliten Musikerkliniken musiker kontakt

Fysioterapi och träning

Musikermedicinsk forskning

Musik

Kontaktinformation

Bertil Lundborg - Fysioterapeut och Personlig tränare